דף הבית >> פאות >> פאות רפואיות >> אונקולוגיה
אונקולוגיה
הפאה הרפואית
אחת מתופעות הלוואי הכרוכות בטיפולים אונקולוגיים היא נשירת השיער. נשירת השער הינה תהליך הדרגתי המתחיל כשבועיים מתחילת הטיפול הכימותרפי ונמשך מספר ימים. הפתרון המומלץ והטבעי להתמודדות עם הנשירה בתקופת הטיפולים הוא התאמת פאה אשר תשחזר את המראה השיער ותאפשר לחולה לקיים אורך חיים מלא ופעיל.
הפאה הרפואית עשויה משיער טבעי או סינתטי. את הפאה הרפואית יש להתאים למבנה הראש והפנים ולאחר ההתאמה מתקבל מראה טבעי לחלוטין – איש לא ירגיש בקיומה.
תהלך רכישת הפאה כולל ייעוץ אישי והסבר על "עולם הפאות". רק לאחר מכן אנו מתחילים את תהליך המדידה וההתאמה שבסיומו מותאמת ללקוחה הפאה הרפואית והמראה בו היא חפצה. ברשותנו מבחר גדול מאוד של פאות רפואיות טבעיות, מעורבות, או סינתטיות, המאפשר למצוא את הפאה המתאימה ביותר.
מאפייני הפאה הרפואית:
הפאות הרפואיות בנויות על רשת אלסטית המונעת מהפאה לזוז או ליפול. הרשת אוורירית ואינה גורמת כל גירוי או נזק לקרקפת. לדברי רבקה זהבי, הניסיון הרב בייצור, אותו צברנו עם השנים, משרת אותנו בפיתוח דגמים ומבנה רשת המתאים לתנאי הלחות והחום בארץ. את הפאה הרפואית ניתן להסיר לפני השינה והמקלחת ולאפשר לעור הקרקפת "לנוח" ולחולה לשמור על היגיינת הקרקפת.
לפאה הרפואית יש חלק בתהליך הריפוי ועל כן היא נכללת בסל הבריאות. החזרים בגובה 300 עד 1500 ₪ מתקבלים מקופות החולים בהתאם לסוג הכיסוי והביטוח עם הצגת חשבונית על רכישת פאה רפואית. היות ולא ישנים או מתקלחים עם הפאה הרפואית ניתן לחפוף ולסדר אותה אחת לשבועיים עד ארבעה שבועות. את הפאה ניתן לשלוח לטיפול ולקבלה נקייה ומסודרת. לחלופין, ניתן להגיע, לטיפול הנמשך כחצי שעה, ביחד עם הפאה.
תהליך רכישת פאה רפואית:
נשירת שיער מתחילה כשבועיים מתחילת הטיפולים הכימותרפיים. מדובר בתהליך הדרגתי הנמשך מספר ימים. לא מומלץ לעבור את התהליך בשלבים ולחוות את תהליך הנשירה. עם תחילת הנשירה, ולאחר שהוכנה הפאה מראש, כדאי להסתפר קצוץ ולעבור לשימוש בפאה.
אין צורך להסתפר ולבצע שינויים בשיער לפני תחילת הנשירה. כל עוד השיער קיים ואינו נושר כדאי להישאר אתו ולנצל את הזמן כדי לרכוש את הפאה רפואית.
החשש מתזוזת הפאה גורם לנשים רבות לנסות את השיטה בה מודבקת הפאה לראש. בעוד שהדבקת פאה או תוספת לפתרון בעיה של שיער דליל מקובלת, הדבקת הפאה במקרה של אובדן שיער כתוצאה מטיפולים כימותרפיים שנויה במחלוקת וכרוכה בסיכונים.
העובדה כי פאה המודבקת מונעת מהחולה לחפוף את הקרקפת כראוי, ובנוסף הבעיה של שאריות סבון ולכלוך המצטברים מתחת לפאה, ובאזורי ההדבקה, עלולים לגרום להתפתחות גירוי ואף לדלקת מחייבות שיקול דעת נוסף. העור היבש והרגיש מפתח גירוי יתר באזור ההדבקה וגורם לגירוד הקרקפת עד לפציעתה. בפאה המודבקת ניתן לעשות שימוש רק כאשר הקרקפת נטולת שיער לחלוטין. עם צמיחת השיער לא ניתן להדביק את הפאה והעובדה כי אינה עשויה על רשת אלסטית גורמת לחוסר יציבותה ולתזוזתה על הראש
עצות וטיפים:
לאחר נשירת השיער הקרקפת רגישה מאד היות והיא נחשפת לראשונה מזה שנים רבות. בנוסף לכך, הטיפולים הכימותרפיים גורמים ליובש בעור ולרגישות יתר. על מנת להקל על היובש והגירוי בקרקפת ממליצים באגודה למלחמה בסרטן למרוח על העור קרם לחות או תחליב עדין. בנוסף מומלץ לחפוף את הראש באל סבון עם לחות. כדי להפחית עוד יותר את החיכוך בעור הקרקפת מומלץ לישון על כרית עם כיסוי מבד סאטן.
חברת רבקה זהבי פאות רואה חשיבות גדולה בתרומה למען הקהילה ופעילה במשך שנים רבות בפרויקט "להראות טוב להרגיש טוב יותר" של האגודה למלחמה בסרטן. במסגרת הפרוייקט, ניתנים ע"י צוות רבקה זהבי, שרותי פאות שיער, בבתי החולים ובמחלקות האונקולוגיות, בהתנדבות וללא תמורה. הנך מוזמנת לפנות לאגודה ואו לרבקה זהבי ולברר היכן ומתי ניתנים השירותים.